cec.ibu.edu.ba
Vijesti
22.05.2015. Šta je Aptis?

 

Aptis je moderan i fleksibilan sistem za provjeru znanja engleskog jezika. Osmišljen je tako da može zadovoljiti specifične potreba organizacija i pojedinaca svuda u svijetu.

Aptis je test koji poslovnim subjektima i institucijama pruža mogućnost da utvrde nivo znanja engleskog jezika svog osoblja, naprave selekciju potencijalnih novih kadrova ili studenata.

Aptis testira znanje engleskog jezika od nivoa A1 do nivoa C2 po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike, a namijenjen je procjeni znanja osoba starijih od 16 godina i koristi se za procjenu svih jezičkih komponenti – govora, slušanja, čitanja i pisanja.

Komponente Aptisa se kombinuju u skladu s Vašim potrebama, pa je moguće testirati više ili manje jezičkih vještina. Ciljano testiranje daje preciznije rezultate i pomaže Vam da rafinirate procese obuke i zapošljavanja, te učinite ih učinkovitijim i isplativijim.

Sadržaj Aptisa se može prilagoditi specifičnoj oblasti, na primjer biznisu, farmaciji ili turizmu, ili specifičnom kulturnom kontekstu i varijantama engleskog jezika. Da biste dobili upravo ono što Vam treba, možete birati kada se i kako obavlja testiranje: koristeći kompjuter ili papir i olovku.

Kako izgleda? Probajte demo verziju.

Aptis video

Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte nas.

 

 

 

 

 

 

Partners